X
ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ
Email:
Κωδικός πρόσβασης:


ΝΕΑ

 • Πάτρα Ταχύτερη επούλωση των δερματικών ελκών, των κατακλίσεων και των τραυμάτων, αλλά και ανακούφιση από τον πόνο, χωρίς φάρμακα, με ηλεκτροδιέγερση και παλμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία προτείνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για δύο καινοτόμες μικροσυσκευές που παρουσιάστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25-26 Απριλίου.
 • Ζυγαριά εναντίον λιπομετρητή
  Ζυγαριά εναντίον λιπομετρητή
  Τα κιλά που ζυγίζει ο κάθε άνθρωπος αποτελούν σαφέστατα μια ένδειξη της σωματικής του κατάστασης και υγείας. Σίγουρα όταν παραπάνω είμαστε υπέρβαροι και λογικά θα έχουμε και πολύ λίπος. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.
 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση
  Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση
  ΥΓΕΙΑ από Ελευθερία Ιωαννίδου | 19 Δεκ 2013 Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πάθηση που αφορά στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Ο δυτικός τρόπος ζωής, και ιδιαίτερα η διατροφή, φαίνεται πως έχει άρρηκτη σχέση με την εμφάνισή της και με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε χρόνια νόσο. Αναγνωρίστε τα αίτια, τα συμπτώματα και τις μεθόδους θεραπείας της ΓΑΠ.
 • Καρκίνος του προστάτη: Συμπτώματα και θεραπεία
  Καρκίνος του προστάτη: Συμπτώματα και θεραπεία
  Τι ειρωνεία. Ένα τόσο μικρό όργανο με μέγεθος όσο ενός καρυδιού, με μια τόσο… επιβλητική ονομασία να αποτελεί αίτιο ταλαιπωρίας και θνησιμότητας για ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών. Και όμως, ο προστάτης, αυτό το σύνολο μυών που βοηθά να αποβληθεί το σπέρμα κατά την εκσπερμάτωση, αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα για εμφάνιση καρκίνου από μια ηλικία και έπειτα.
 • Εξατομικευμένη θεραπεία: Η «φυσική» προσέγγιση της Ιατρικής
  Εξατομικευμένη θεραπεία: Η «φυσική» προσέγγιση της Ιατρικής
  Ο Δρ Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους, Ειδικός Παθολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής μιλά για την εξειδίκευση του στην Ειδική Παθολογία που έστρεψε την προσοχή του στην Προληπτική Ιατρική, εστιάζοντας στην αντιγήρανση, τη φυσική θεραπεία για την κούραση, την ημικρανία, την ινομυαλγία, τη χοληστερόλη, τις διανοητικές και ορμονικές διαταραχές.
 • Δεν χρειάζονται όλοι οι καρκινικοί όγκοι του προστάτη θεραπεία
  Δεν χρειάζονται όλοι οι καρκινικοί όγκοι του προστάτη θεραπεία
  Όλο και περισσότερα στοιχεία ενισχύουν την θεωρία ότι δεν χρειάζονται όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη θεραπεία, καθώς πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σε δείγμα ηλικιωμένων ανδρών που είχαν αποβιώσει από άλλα αίτια, σχεδόν οι μισοί είχαν προστατικούς όγκους. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of the National Cancer Institute, οι μισοί εκ των όγκων που εντοπίστηκαν με αυτοψία θα απαιτούσαν θεραπεία εάν είχαν εντοπιστεί εν ζωή, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν αποτέλεσε την αίτια θανάτου.
 • Μικρά μυστικά για τη χρήση των φακών επαφής το καλοκαίρι
  Μικρά μυστικά για τη χρήση των φακών επαφής το καλοκαίρι
  To καλοκαίρι έφτασε και όλοι έχουμε ξεκινήσει τα δροσερά μπάνια στη θάλασσα και στις πισίνες! Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε σχετικά με τον τακτικό καθαρισμό και την απολύμανση των φακών επαφής (ΦΕ) μας; Η ανεμελιά της καλοκαιρινής περιόδου δε θα πρέπει να μας παρασύρει - αντιθέτως, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτό το διάστημα. Δραστηριότητες όπως το κολύμπι, το κάμπινγκ, η περιστασιακή χρήση των ΦΕ κατά τη διάρκεια του ύπνου κ.α. καταλήγουν σε κακές συνθήκες υγιεινής και αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο των βακτηριακών λοιμώξεων των ματιών. Αν μία τέτοια μόλυνση δεν προληφθεί ή δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια όρασης. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η προφύλαξη της υγείας των ματιών μας, ακολουθώντας απλούς, αλλά βασικούς κανόνες υγιεινής.
 • Πιο επιθετικός ο καρκίνος του δέρματος στους άνδρες
  Πιο επιθετικός ο καρκίνος του δέρματος στους άνδρες
  Η μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος θανάτου είναι μεγαλύτερος για τους άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας και σοβαρότητας του καρκινικού όγκου. Οι άνδρες αποτελούσαν το 40% των περιστατικών μελανώματος και το 64% των θανάτων λόγω αυτού, ενώ οι γυναίκες το 60% των περιστατικών και το 36% των θανάτων. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες εκδηλώνουν συχνότερα μελάνωμα, αλλά πεθαίνουν σπανιότερα από αυτό, σε σχέση με τους άνδρες.
 • Αλλεργική ρινίτιδα
  Αλλεργική ρινίτιδα
  Oι καλοκαιρινές κρίσεις φτερνίσματος, καταρροής και αποφραγμένης μύτης, σε συνδυασμό με μάτια με κνησμό και δακρύρροια ονομάστηκαν για πρώτη φορά «αλλεργική ρινίτιδα» στα μέσα του 19ου αιώνα. Το κύριο αίτιο της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας είναι η αλλεργία στη γύρη. Τα συμπτώματα, όμως, της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να εκδηλώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα βασικά αλλεργιογόνα που συσχετίζονται είναι τα αλλεργιογόνα από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και τα κατοικίδια.
 • Ρυτίδες - Θεραπεία με ενέσεις κολλαγόνου
  Ρυτίδες - Θεραπεία με ενέσεις κολλαγόνου
  Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσιλιώνης, Πλαστικός χειρουργός Τι είναι η θεραπεία αντικατάστασης του κολλαγόνου; Είναι ένα ιατρικά ελεγχόμενο πρόγραμμα με ενέσιμα εμφυτεύματα κολλαγόνου. Μια μη χειρουργική μέθοδος που αντικαθιστά το φυσικό κολλαγόνο και απαλύνει δραστικά τις ρυτίδες του προσώπου. Οι ρυτίδες εμφανίζονται με τη σταδιακή μείωση του φυσικού κολλαγόνου του δέρματός σας. Η θεραπεία αντικατάστασης κολλαγόνου βοηθά στην εξαφάνιση των ρυτίδων της επιφάνειας του δέρματος, αναπληρώνοντας το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα. Η θεραπεία αυτή έχει αποδειχθεί κλινικά ασφαλής για τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων και τα τελευταία δέκα χρόνια την έχουν εφαρμόσει πάνω από 750.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες.
 • Τεστ υψηλής ακρίβειας υπόσχεται πρώιμη διάγνωση του συνδρόμου Down
  Τεστ υψηλής ακρίβειας υπόσχεται πρώιμη διάγνωση του συνδρόμου Down
  Ένα τεστ υψηλής ακρίβειας για τη διάγνωση του συνδρόμου Down μπορεί να διενεργείται πλέον στα πρώτα στάδια της κύησης παρέχοντας ασφαλή αποτελέσματα, ανακοίνωσε ο καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε σε δείγμα 1.000 κυήσεων και διαπιστώθηκε ότι το τεστ εμβρυϊκού DNA στο μητρικό αίμα μπορεί να αποκαλύψει αν το παιδί είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι επηρεάζεται ή όχι από το σύνδρομο Down.
 • Μονοκλωνικό αντίσωμα αναχαιτίζει την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία
  Μονοκλωνικό αντίσωμα αναχαιτίζει την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία
  Ουάσινγκτον «Πρωτοποριακή θεραπεία» χαρακτήρισε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το υπό έρευνα μονοκλωνικό αντίσωμα obinutuzumab, κατά της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας, αφού σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης φάσης ΙΙΙ CLL11, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου ή θανάτου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, ο συνδυασμός obinutuzumab με χλωραμβουκίλη μείωσε κατά 86% τον κίνδυνο εξέλιξης, υποτροπής ή θανάτου από τη νόσο, μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου του αίματος, η οποία στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 75.000 ανθρώπων παγκοσμίως.